Ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει το πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων τις δηλώσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, ο οποίος έχει διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να διερευνήσει εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης από μέρους του και αξιόποινων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επισπεύδεται ο έλεγχος στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Ανδρέα Πάτση από την αρμόδια επιτροπή

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι σε επίσπευση του ελέγχου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Ανδρέα Πάτση προχωρά η αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπως αναφέρει σε ενημερωτικό σημείωμά του, το Γραφείο Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

«Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεώτερα στοιχεία» αναφέρει συγκεκριμένα μετά σάλο που έχει προκληθεί και για τις ευθύνες της Βουλής κατά τον έλεγχο των πόθεν έσχες με αφορμή την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει μεταξύ άλλων πως είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος στο «πόθεν έσχες» έτους 2020 και χρήσης 2019 του κ. Πάτση μετά από καταγγελία και πως ο ορκωτός λογιστής εντόπισε «ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του» ενώ υπογραμμίζει ότι οι τροποποιητικές δηλώσεις έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή «κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση».

Αναλυτικά το σημείωμα αναφέρει:
 
« 
Σύμφωνα με το νόμο ο έλεγχος είναι διαρκής και μπορεί να παρατείνεται κάθε φορά που προκύπτουν νεώτερα στοιχεία.

Εν προκειμένω, κατά τον έλεγχο του συγκεκριμένου υπόχρεου, μετά από καταγγελία για τη χρήση του έτους 2019, εντοπίστηκαν από τον αρμόδιο ορκωτό λογιστή που διενήργησε τον έλεγχο στη δήλωση ανακρίβειες στην καταγραφή των συμμετοχών του και μη δηλωθείσα επένδυση, οι οποίες συμπληρώθηκαν καθώς προσκομίστηκαν τα απαραίτητα παραστατικά στις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του που έγιναν αποδεκτές από την Επιτροπή, κατόπιν εισήγησης του ανώτατου δικαστικού λειτουργού που χειρίστηκε την υπόθεση.
 
Δεδομένης ωστόσο της ύπαρξης παραλείψεων εκ μέρους του και στις επόμενες δηλώσεις του που βρίσκονται τώρα υπό έλεγχο (χρήση 2020) ο έλεγχος του περιεχόμενου των δηλώσεων του συνεχίζεται και ήδη μετά από εντολή του προέδρου της επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης επισπεύδεται.
 
Επί του αναλυτικού πορίσματος θα συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή και θα αποφανθεί σχετικά.»

Πηγή: skai.gr