ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η παραχώρηση των BMP-1 στην Ουκρανία μειώνει την ισχύ πυρός στα νησιά του Αν. Αιγαίου

Στο θέμα της παραχώρησης των BMP-1 στην Ουκρανία και στην επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς, αναφέρονται με κοινή τους δήλωση ο Βασίλης Κεγκέρογλου υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Άμυνας και ο Θωμάς Χατζηδημητρίου, γραμματέας του τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα τονίζουν τα εξής: «Μετά τη σημερινή δήλωση του Πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο, ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, που αντικαθιστούν τα BMP-1 που παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία, θα προωθηθούν σε μονάδες του Έβρου και όχι στα νησιά του Αν. Αιγαίου, αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από την προ μηνών δήλωση της κυβέρνησης ότι “η απομάκρυνση των BMP-1 από τα νησιά του Αν. Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την άμεση αντικατάστασή τους από τα νεοαποκτηθέντα γερμανικά Marder”.

Ανεξάρτητα από την επιχειρησιακή αξιοποίηση των τεθωρακισμένων Marder στο πεδίο του Έβρου, με την προϋπόθεση βέβαια του κατάλληλου εξοπλισμού τους και της σχετικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους, το κενό που δημιουργείται στην ισχύ πυρός στα νησιά του Αν. Αιγαίου είναι υπαρκτό, ακόμη και με την τοποθέτηση άλλων εκ των υπαρχόντων τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς. Αυτό το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με την εκεί τοποθέτηση τεθωρακισμένων αντίστοιχης ή καλύτερης ισχύος πυρός των BMP-1».

Πηγή: ertnews.gr