Βόλος: Σήμερα η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου – Στο εδώλιο τρεις αστυνομικοί με την κατηγορία της σωματικής βλάβης

Με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων πέριξ των Δικαστηρίων του Βόλου ξεκίνησε σήμερα, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρού του Βασίλη Μάγγου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Βόλου.


Στο εδώλιο τρεις αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί διώκονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του Βασιλείου Μάγγου, ο οποίος βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τον ξυλοδαρμό του σε διαδήλωση, με τους οικείους του να καταγγέλλουν, ότι ο νέος βασανίστηκε άγρια στο αστυνομικό τμήμα.

«Κάναμε μια μήνυση, η οποία κατά τη δική μας κρίση δείχνει ότι οι υπεύθυνοι αστυνομικοί είναι οκτώ και ότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικές. Δεν θα εκδικαστεί, όμως, επειδή ήρθε ένας εισαγγελέας και άσκησε μια αστεία και αστήριχτη ποινική δίωξη ως προς τα νομικά της επιχειρήματα και κατηγορεί μόνο τρεις από τους οκτώ αστυνομικούς, μόνο για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Σαν να μας λένε ότι επτά σπασμένα πλευρά, μια θλάση στο συκώτι και μια θλάση στη χολή δεν ήταν τίποτα απολύτως», σημειώνει ο πατέρας του νέου, Γιάννης Μάγγος.

Ρεπορτάζ: Φρόσω Παύλου

Πηγή: ertnews.gr