Καλαμάτα: Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου παρουσία του Β. Κικίλια (βίντεο – φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας, η μνήμη της Αγίας Σκέπης και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 παρουσία και του Υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Στην πανηγυρική Δοξολογία η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. κ. Χρυσόστομος, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και Φορέων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανδρέας Τσουκαλάς.

Στη συνέχεια, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, ενώπιων των Αρχών.

Σε δήλωσή του, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ανέφερε: «Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα αφύπνισης και αναστοχασμού. Η λέξη «ΟΧΙ» κρύβει αντίσταση και γι’ αυτό χρέος μας είναι να αντισταθούμε σε κάθε τοξικό, το οποίο εμφανίζεται στην κοινωνία και προσπαθεί να αλλάξει τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδος μας», ενώ καταλήγοντας τόνισε: «Η σημερινή επέτειος αποτελεί απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να αλλοιώσουν το πρόσωπο της πατρίδος και να δημιουργήσουν νέα στάτους σε επίπεδο εθνικό αλλά και διεθνές».

Στον εορτασμό την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Τουρισμού Β. Κικίλιας, ενώ παρέστησαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Αλ. Χαρίτσης, Μ. Χρυσομάλλης και Π. Μαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Β. Καπέλιος, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλων τοπικών Φορέων.

Πηγή: ertnews.gr