Κιλελέρ: Τίμησαν την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, στη Νίκαια παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Για την επέτειο του “ΟΧΙ” τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, ομιλία για την Εθνική Επέτειο από τον καθηγητή-θεολόγο του Γυμνασίου Νίκαιας Γεώργιο Παρίση, και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και λοιπούς επισήμους στον χώρο του Μνημείου των Ηρώων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση από τους μαθητές/τριες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της Νίκαιας στην οδό Φαρσάλων. Σχετικά με την 28η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε:
«Η επέτειος του “ΟΧΙ” καταγράφεται ως μια από τις η πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας του σύγχρονου Ελληνικού κράτους”.


Στις εκδηλώσεις στη Νίκαια παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Λαδόπουλος εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό. Παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Αν. Ρεντζιάς και Αχ. Χατζούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ζ. Ανυφαντή και Αθ. Μανδάλης, ο πρόεδρος και τα μέλη της κοινότητας Νίκαιας Κ. Παναγούλης, Γ. Ψαρούλης, και Κ. Σολωμός , ο πρόεδρος Αθ. Τσίντζιρας και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑΕΑ Νίκαιας, ο Αστυνόμος Α’ του ΑΤ Κιλελέρ Αθ. Μπαντής, οι εκπρόσωποι του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Λαρίσης Αντισμήναρχος Δ. Μπίσκας και Λοχαγός Απ. Δρόσος, τα μέλη του ΔΣ του ΟΠΑΠ Κ. Σακελλαρίου και Αικ. Σταυροθόδωρου, ο ΕΟΔΥΑ και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων.

Πηγή: ertnews.gr