Ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα COP27: Πρωτοβουλία Κύπρου-Αιγύπτου στην Αν. Μεσόγειο

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, για να συμμετάσχει στην Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα COP27.

Ο Πρωθυπουργός στην παγκόσμια σύνοδο για το κλίμα

Σε μία κρίσιμη συγκυρία για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στη σκιά των συνεχόμενων προκλήσεων της Άγκυρας, έχει ιδιαίτερη σημασία η αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Αιγύπτου και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνάντηση Μητσοτάκη, Αναστασιάδη και Σίσι

Οι Μητσοτάκης, Σίσι και Αναστασιάδης, που προωθούν μέσω του τριμερούς σχήματος, την πολυμέτωπη συνεργασία Αθήνας, Καΐρου και Λευκωσίας, θα βρεθούν στην εκδήλωση για την πρωτοβουλία Κύπρου και Αιγύπτου για το κλίμα, εκπέμποντας, με τον τρόπο αυτό, ακόμα ένα σήμα κοινού βηματισμού, με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

120 ηγέτες στο Σαρμ Ελ Σέιχ

Εκατόν είκοσι ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο δίνουν το «παρών» στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα. Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, στοχεύοντας με τις συναντήσεις και τις παρεμβάσεις του να αναδείξει τις στρατηγικές που υλοποιεί η Ελλάδα αναφορικά με:

  • Στην αναμόρφωση του ενεργειακού της μείγματος
  • Στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Στην πράσινη μετάβαση

Αποστολή: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr