ΣΥΡΙΖΑ: 400.000 ευρώ απευθείας αναθέσεις σε συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, και μετά τους πείραξαν οι «γαλάζιες ακρίδες»

Για πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις «γαλάζιες ακρίδες» που αποκαλύπτεται μέρα με τη μέρα, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνει αναφορά σε «μία άκομη υπόθεση διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, ύψους άνω των 400 χιλιάδων ευρώ, από άτομο του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη»

Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση.

Ενώ οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, βγαίνει στο φως άλλη μια υπόθεση διασπάθισης δημόσιου χρήματος από άτομα του στενού περιβάλλοντος Μητσοτάκη.

Η εταιρεία της κας Ρεβέκας Πιτσίκα, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις συνολικά πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ.

Πρόκειται για δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη, επικεφαλής του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, η οποία διορίστηκε σύμβουλος στο γραφείου του ως Προέδρου της ΝΔ για θέματα αξιολόγησης στελεχιακού δυναμικού με προσωπική του απόφαση.

Δηλαδή η “άριστη των αρίστων” αποδεικνύεται ένα ακόμη τρωκτικό που ροκανίζει το δημόσιο χρήμα προφανώς χάρη στις προσβάσεις που απέκτησε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη.

Θα περιμένουμε απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή και με ποια κριτήρια ώστε να εισπράξει αυτά τα ποσά η κα Πιτσίκα διαδοχικά με τρεις απευθείας αναθέσεις από ΕΛΤΑ, όπως και ο κ. Πάτσης, από ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ;

Και μετά τους πείραξε ο χαρακτηρισμός «γαλάζιες ακρίδες». Όσο κρύβονται επιβεβαιώνουν το προφανές και εξοργιστικό. Ότι την ώρα που η κοινωνία δεν μπορεί να βγάλει τον μήνα, οι ίδιοι έχουν εξαπολύσει κυριολεκτικά γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα».

Η απάντηση της ΕΡΤ

Τα όσα υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ΕΡΤ διέψευσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της στην οποία ξεκαθαρίζει ότι “ουδέποτε ανατέθηκε από την ΕΡΤ στην εταιρεία People for Business IKE, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, οποιοδήποτε έργο”

 

Πηγή: ertnews.gr