Κολοκυθάκια με τζατζίκι

Αγαπημένα κολοκυθάκια με τζατζίκι! Ποιος δεν θέλει να απολαύσει ένα νόστιμο, θρεπτικό και εύκολο γεύμα για βραδινό;

Η παρακάτω πρόταση για το τελευταίο γεύμα της ημέρας από τζατζίκι με κολοκυθάκια και 2 κριθαρένιες φρυγανιές θα σας συναρπάσει.

Υλικά

  • 1 γιαούρτι κατσικίσιο ή πρόβειο
  • 2-3 κολοκυθάκια βραστά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κριθαρένιες φρυγανιές

Πώς να μαγειρέψετε τα κολοκυθάκια

Βράζουμε τα κολοκυθάκια και μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι . Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι και μαζί προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Συνοδεύουμε το γεύμα μας με 2 κριθαρένιες φρυγανιές.

 Κολοκυθάκια με τζατζίκι : Τι είναι αυτό που κάνει ένα τόσο απλό γεύμα να είναι θρεπτικό;

Το κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσετε θα μας δώσει πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη d και προβιοτικά.

Τα κολοκυθάκια θα μας χαρίσουν μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνη C και φυσικά τις πολύτιμες φυτικές ίνες. Μαζί με το πλούσιο σε καλά λιπαρά ελαιόλαδο θα περάσουν απαλά από το γαστροοισοφαγικό μας σύστημα.

Το σκόρδο θα προστατέψει τον οργανισμό μας με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες. Επίσης, θα μας βοηθήσει στα προβλήματα ύπνου εάν καταναλωθεί λίγο πριν πέσουμε να κοιμηθούμε.

Τέλος, οι κριθαρένιες φρυγανιές εκτός από την βιταμίνη Β6 και την υπέροχη γεύση που θα μας δώσουν μαζί με το τζατζίκι, θα βοηθήσουν στο αίσθημα του κορεσμού αποτρέποντας την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

Καλή απόλαυση και καλή θρέψη λοιπόν!

Πηγή neadiatrofis.gr